Registracija – dostava priloga

Ovaj blog može da čita svako.
Da biste nešto napisali ili komentarisali neophodno je da budete registrovani.
Registracija je moguća putem mejl adrese admin@uskolavrsac.edu.rs, kada je neophodno dostaviti ime, prezime, (naziv ustanove u kojoj ste angažovani), korisničko ime (po sopstvenom izboru npr. imeprezime99 – slično kao kada kreirate mejl adresu, a možete koristiti i svoju mejl adresu). Nakon toga administrator će Vam dostaviti odgovarajuću lozinku/password.

Ako želite SAMO da dostavite materijal za objavljivanje, nije neophodno da budete prijavljeni, tada nije neophodno da dostavite/kreirate korisničko ime već samo materijal u Word dokumentu, eventualno slike/fotografije zasebno i/ili putem linka ka video materijalu (slanje video/i svakog drugog obimnijeg materijala možete izvršiti i putem npr. WeTransfer servisa). Administrator bloga će urediti i publikovati Vaš sadržaj uz eventualne konsultacije.

Ako želite da SAMOSTALNO postavite materijal na blog (prethodno ste se, kako je objašnjeno, prijavili/registrovali i dobili ste odgovarajuću lozinku/password), potrebno je da u meniju pokrenete stavku ПРИЈАВА. Pojaviće vam se stranica za prijavu gde treba upisati – Korisničko ime i Lozinku.

VAŽNO: Kako vam je lozinka dodeljena (od strane administratora sajta) preporuka je da je odmah promenite kako biste bili zaštićeni od neovlašćenog pristupa. (Ako ne koristite sopstveni računar NIKADA nemojte obeležavati polje „Запамти ме“).

Promena lozinke: Nakon prijave u desnom uglu prvog reda pojavila se linija u kojoj je tekst „Здраво, Ваше корисничко име“, postavite kursor (miša) na to polje i kliknite na „Уреди мој профил“. Na novom ekranu možete menjati više parametara, ali je najbolje da ništa ne menjate (eventualno ako su greškom administratora pogrešno upisani vaši lični podaci, izmenite ih). U dnu strane kliknite kod „Нова лозинка“ na „Направи лозинку“ sačuvajte na sigurnom mestu novu lozinku i promenu potvrdite klikom na dugme „Ажурирај профил“.

Sada ponovo u desnom uglu prvog reda kliknite na „Одјава“ i ponovo se, kao u gore opisanom postupku, prijavite sa novom lozinkom. Ako postoji problem obratite se na mejl adresu admin@uskolavrsac.edu.rs.