Riznica igara

Predgovor
 
Kako možete koristiti Riznicu igara
 
Riznica koja je pred Vama služi kao podsticaj da deci i njihovim porodicama pomognete da kvalitetno provedu zajedničko vreme i ponudite im različite predloge igara koje mogu igrati u kućnoj izolaciji.
U Riznici ćete videti Uvodni deo čija je funkcija višestruka. Podseća nas na određenje igre kroz njene ključne karakteristike i daje nam argumentaciju zašto je igra važna. Uvodni deo je i pokušaj da roditeljima predstavimo važnost igre, zbog toga preporučujemo da ovo kratko pojašnjenje o igri podelite sa roditeljima i uputite ih da ga pročitaju, pre nego što počnete sa izborom igara. Konačno, funkcija ovog teksta je u tome da mu se vratite i iznova razmislite o igri, o njenim potencijalima i karakteristikama kada budete pravili svoju Riznicu igara.
Vi kao vaspitač birate igre koje ćete predložiti iz Riznice koju Vam nudimo. Vi najbolje poznajete decu u Vašoj grupi, kao i njihove porodice, te im predložite igre za koje znate da će im se dopasti i u kojima će deca uživati zajedno sa roditeljima, braćom, sestrama i drugim članovima porodice. Time, odabirom igara iz ove prvobitne Riznice, započinjete da stvarate jedinstvenu Riznicu Vaše grupe.
Ukoliko žele, roditelji Vam mogu poslati fotografije, video zapise, komentare i utiske o iskustvima igara koje su isprobali kod kuće, kao i svoje predloge novih igara. Predloge razmenite u okviru Vaše grupe i uvrstite ih u vašu zajedničku Riznicu.
Stvarajući zajedničku Riznicu igara, stvarate jedinstvenu, zajedničku priču o poverenju, uzajamnoj podršci i snažnoj vezi dece, porodica i vaspitača u teškim vremenima kroz koja prolazimo. Zbog toga će svaka Riznica biti neponovljiva priča o proživljenom iskustvu.
 
Radujemo se novim, originalnim Riznicama!
 
Katedra za predškolsku pedagogiju sa studentima IV godine Pedagogije
Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
u saradnji sa Grupom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje
Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 

Kliknite mišem da biste pročitali