Sunčica Vuković

Moje ime je Sunčica Vuković, strukovni sam vaspitač i radim u PU "Radosno detinjstvo" u Novom sadu, četranest godina.

Svakodnevno sam u komunikaciji sa decom, vaspitačima, roditeljima i stručnim saradnicima i imam veoma korektan odnos sa svima, odnos pun tolerancije i medjusobnog uvažavanja.

Učestvovala sam na dva Stručna skupa kao prezenter svog rada: „Zašto su bajke važne za decu“ i taj rad je  objavnjen u Zborniku radova " Primeri dobre prakse“ 2019.

Aktivan sam član Udruženja vaspitača Vojvodine, učestvujem na manifestaciji za decu „Al je lep ovaj svet“, u kojoj već nekoliko godina vodim program za decu i osmišljavam najave za učesnike.

Prošla sam osnovnu obuku za rad na računaru i umem da koristim društvene mreže, da šaljem i primam mejlove, da radim prezentaciju u Power pointu, koristim WORD, PAINT…

Od osnovne škole, od prvog razreda sam postala član recitatorske sekcije i od tada datira moja ljubav prema pisanoj i lepoj reči. Recitovala sam pesme poznatih pesnika, kada sam shvatila da i sama imam potrebu da pišem pesme i priče, posebno od kada sam u radu sa decom. Pesme koje pišem su  životne, a priče uglavnom istinite pa ih stoga deca mnogo vole…

Prilozi: Sunčica Vuković