Skoči na sadržaj

Održana prva završna konferencija u Mariboru

Prva završna konferencija projekta GIFTED održana je od 22. juna do 23. juna 2022. godine na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Mariboru i u vrtiću Šentilj. Predavanju su prisustvovali vaspitače i profesori.

U sredu, 22. juna 2022. godine, koordinator projekta GIFTED za Pedagoški fakultet Univerziteta u Mariboru doc. prof. dr. Maja Hmelak je na početku pozdravila sve prisutne i predstavila plan rada za naredna dva dana. Potom je usledio pozdrav i obraćanje glavne koordinatorke projekta, Radmile Petrović, iz Udruženja vaspitača Vojvodine, Novi Sad, Srbija. Ona je predstavila ciljeve trećeg paketa za dalji rad na projektu.

Prvog dana prikazana je demonstracija rada sa darovitom decom u vrtiću Šentilj, koju je na primeru svoje grupe dece predstavila vaspitačica Ksenija Breg. Zatim su sa ovom istom grupom održane radionice na kojima smo testirali novodizajnirane i proizvedene igračke, u cilju podsticanja i razvoja darovitosti u predškolskom periodu. U popodnevnim časovima održana su dva predavanja za vaspitače i profesore, naime, Maja Hmelak je održala predavanje o darovitosti sa pedagoškog stanovišta, a Tomaž Bratina je prikazao darovitost u predškolskoj sredini iz perspektive korišćenja IKT.

Radni dan smo završili zajedničkom evaluacijom dnevnih aktivnosti.

Četvrtak, 23. jun 2022. godine, započeo je predstavljanjem aktuelne verzije priručnika, koja je nastala u okviru projekta i koja je u završnoj fazi. Potom su predstavljeni rezultati istraživanja, a u popodnevnim časovima usledila su dva nova predavanja. Prvu je izveo Miran Muhič na temu darovitosti u motoričkoj oblasti, a drugu Tomaž Zupančič na temu darovitosti u oblasti umetnosti. Zaključili smo zajedničkom evaluacijom svakodnevnih aktivnosti. Na kraju dvodnevne konferencije, koordinator projekta GIFTED na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Mariboru doc. prof. dr. Maja Hmelak se zahvalila svima na aktivnom učešću i sumirala zaključke.

 

Oznake: