Skoči na sadržaj

Održana druga radionica u Mariboru

Druga radionica o projektu GIFTED održana je od 18. do 19. oktobra 2021. godine na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Mariboru.

U ponedeljak, 18. oktobra 2021. godine, koordinator projekta GIFTED za Pedagoški fakultet Univerziteta u Mariboru doc. prof. dr. Maja Hmelak je na početku pozdravila sve prisutne i  predstavila plan rada. Potom je usledio pozdrav i obraćanje glavne koordinatorke projekta GIFTED, Radmile Petrović, iz Udruženja vaspitača Vojvodine, Novi Sad, Srbija. Ona je predstavila ciljeve druge radionice za dalji rad na projektu.

U nastavku sastanka, doc. prof. dr.  Maja Hmelak je detaljnije predstavila sadržaj planiranog rada za ceo period radionice. Prvog dana najviše pažnje bilo je posvećeno prezentaciji i diskusiji o didaktičkim igračkama koje su pripremile kolege iz Udruge ,,Klikeraj“ iz Osijeka, Hrvatska, kao i izradi priručnika za prepoznavanje talenata u predškolskom periodu.

Radni dan smo završili zajedničkom evaluacijom dnevnih aktivnosti.

Svi učesnici radionice su u utorak, 19. oktobra 2021. godine učestvovali u radionicama koje su pripremile vaspitačice iz vrtića Šentilj, Ksenija Breg i Petra Kašman Jelenko. U prvom delu akcenat je bio na organizaciji, realizaciji i evaluaciji radionice i drugih obuka vaspitača sa posebnim osvrtom na darovite u predškolskom periodu. U drugom delu pažnja je ponovo bila posvećena didaktičkim igračkama, gde smo obavili zajednički intervju sa kolegama iz vrtića Šentilj, koji takođe učestvuje u našem projektu.

U nastavku je vođena detaljna diskusija o priručniku, datim smernicama i vremenskom okviru rada na priručniku.

Evaluacijom dvodnevne radionice dogovorili smo dalje aktivnosti na projektu. Na kraju drugog dana radionice, koordinator projekta GIFTED na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Mariboru doc. prof. dr. Maja Hmelak se zahvalila svima na aktivnom učešću i sumirala zaključke.

 

Oznake: